Categories
healthblog

Хипогликемия и диабет тип 2

Хипогликемия и диабет тип 2

Хората с диабет тип 2 могат да изпитат хипогликемия, ако нивата на кръвната им захар спадат твърде ниско. Те могат да лекуват това, като консумират нужното количество подходящи видове въглехидрати. Тежката хипогликемия обаче е спешна медицинска помощ.

Има множество погрешни схващания относно хипогликемията и диабет тип 2. Според преглед на 2020 г. хората са вярвали, че хипогликемията не може да се появи при хора с диабет тип 2 или че тя не може да има сериозни последици.

авторите на прегледа установяват, че цели 25% от хората с тип 2 Диабетът, който е приемал инсулин в продължение на 5 години, могат да изпитат тежка хипогликемия. Изследователите също забелязаха подобно разпространение при хора с диабет тип 1.

Тази статия обяснява какво е хипогликемия и как може да повлияе на някой с диабет тип 2. Той обсъжда симптомите и лечението и какво да се прави при тежка хипогликемия. Той също така обсъжда стратегиите за предотвратяване на отпадането на кръвната захар твърде ниско.

Какво е хипогликемия?

Хипогликемия или ниска кръвна захар се случва, когато нивото на глюкоза в кръвта стане недостатъчно. Лекарите могат също да се отнасят към ниската кръвна захар като инсулинова реакция или инсулинов шок.

Според Американската асоциация за диабет (ADA) нивата на кръвната захар могат да се повишат и да паднат естествено. Обикновено човек няма да може да забележи това, ако кръвната захар остане в нормални граници. Ако обаче падне под определено ниво и човек не търси лечение, това може да бъде опасно.

Научете повече за хипогликемията тук.

при диабет тип 2

За повечето хора с диабет хипогликемията означава, че нивото на глюкозата им е спаднало до 70 милиграма на децилитър (mg/dl) или по -малко. Това е еквивалентно на концентрация на кръвна захар от 3,9 милимола на литър.

Хипогликемията е най -често при хора, които използват инсулин, като тези с диабет тип 1.

Въпреки това хората с хора с хора с хора с хора с хора с хора с хора с хора с хора с диабет тип 1. Диабетът от тип 2 също все повече се използва инсулин, което може да означава разпространението на хипогликемия сред тази група може да се увеличи.

Хипогликемията също е често срещана при хора, които приемат лекарства за намаляване на силната кръвна захар. Това е така, защото поради определени фактори хората се нуждаят от по -малко инсулин, отколкото смятат, и причиняват спад на кръвната им захар твърде ниско.

Тези фактори включват:

 • Включване в a Внезапна физическа активност
 • Ядене на твърде малко храна
 • Пиенето на твърде много алкохол

Научете как ниската кръвна захар може да повлияе на тялото тук.

Какво причинява хипогликемия при диабет тип 2?

Националният институт за диабет и храносмилателни бъбречни заболявания (NIDDK) изброява следните причини за хипогликемия при хора с диабет тип 2:

Лекарства

Някои лекарства за диабет тип 2 могат да увеличат вероятността на човек да развие хипогликемия, като:

 • Инсулин
 • Сулфонилуреас, включително:
 • Меглитиниди, включително:

Човек трябва да се свърже с лекар, ако лекарството им за диабет има този ефект. Те не трябва да спират да приемат лекарствата си без съвет от лекар.

Не яде достатъчно въглехидрати

храносмилателната система разгражда въглехидратите в глюкоза, което повишава нивата на кръвната захар.

Хората трябва да ядат достатъчно въглехидрати, за да балансират лекарствата си и да избегнат хипогликемия. Следователно те трябва да търсят насоки от медицински специалист как да достигнат до този баланс.

harmoniqhealth.com Освен това съдържанието на протеини, мазнини и фибри в храненето влияе върху усвояването на въглехидратите и може да забави освобождаването на кръвната захар в Кръвният поток.

Пропускане или отлагане на ястия

Пропускане или забавяне на храненето може да доведе до падане на кръвта на човек твърде ниско.

Освен това, хипогликемията може да възникне, докато a човек спи и не е ял няколко часа.

Увеличаване на физическата активност

Ако човек увеличи физическата си активност извън това, което обикновено прави, това може да намали нивото на кръвната си глюкоза за UP UP UP UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP за UP до 24 часа след активността.

Човек винаги може да обсъди възможните увеличения на физическата активност с лекар, за да намери план за упражнения, подходящ за тях.

Да бъдеш болен

Ако човек се чувства гаден или повръща, може да не консумира толкова храна, колкото обикновено. Това може да доведе до по -ниски нива на глюкоза в кръвта.

Човек може да се опита да има прости бульона, газирани напитки или лед, за да поддържа стабилната си кръвна захар. Ако обаче болестта продължава или ако имат хипогликемия, те трябва да потърсят медицинска помощ.

пиене водят до хипогликемия.

Ефектите от пиенето на алкохол също могат да затруднят забелязването на симптомите на ниска кръвна захар и да доведат до тежка хипогликемия.

Симптоми на хипогликемия

Симптомите на хипогликемия могат да варират от човек на човек. При някои хора може да няма симптоми, докато в други те могат да се появят внезапно.

Лека до умерена хипогликемия

признаци и симптоми на лека до умерена хипогликемия включват:

 • Състезателен пулс или нередовен сърдечен пулс
 • изпотяване
 • Paleness
 • Сънливост или умора
 • Глад
 • ; Движения

Тежка хипогликемия

с тежка хипогликемия, човек може:

 • да не може да яде или пие
 • има припадъци или конвулсии
 • Станете в безсъзнание

Човек, изпитващ всякакви симптоми на тежка хипогликемия, трябва да търси спешна медицинска помощ.

Симптоми по време на сън по време на сън по време на сън по време на сън по време на сън по време на сън по време на сън по време

Човек също може да изпита симптоми на хипогликемия в съня си. Те включват:

 • Потянето достатъчно, за да заглуши листовете или нощните дрехи
 • Плач или кошмари
 • Чувствате се уморени, раздразнителни или объркани след събуждане

Научете повече за признаците на ниска кръвна захар тук.

Лечение

Ако човек има симптоми на хипогликемия, той трябва да провери кръвната си глюкоза. Те могат да използват методи в дома, като правилото 15-15, за да подобрят лека хипогликемия.

Въпреки това, човек, който изпитва тежка хипогликемия, трябва да търси спешна медицинска помощ.

Освен това, допълнително, допълнително, допълнително, допълнително, допълнително, допълнително, допълнително, освен това, допълнително, Хората, които приемат инсулин, трябва да учат хората близо до тях да използват спешен глюкагон върху тях при хипогликемични спешни случаи.

Правилото 15-15

Според ADA, човек с хипогликемия може да има може да има 15 grams (g) of carbohydrates to raise their blood sugar, and should recheck their levels after 15 minutes.

If blood glucose is still below 70 mg/dl, they should have another serving and repeat the process until Кръвната им захар отново е в нормалния диапазон.

Примерите за 15 g подходящи въглехидрати включват:

 • 4 глюкозни таблетки или 1 тръба от гел гел
 • половин чаша или 4 унции (унция) от плодов сок, който не е нискокалоричен или нисък захар
 • Половин спорт или 4–6 унция сода, която не е нискокалорична или ниска захар
 • 1 супена лъжица захар, мед или c Orn сироп
 • 2 супени лъжици стафиди

Ако следващото хранене на човека е на повече от 1 час, те също трябва да имат закуска, като бисквити или плодове, до Поддържайте нивата на кръвната им захар в рамките на целевия им диапазон.

Niddk отбелязва, че хората, които имат бъбречно заболяване, трябва да избягват да пият портокалов сок за своите 15 g въглехидрати, тъй като съдържа много калий. Вместо това те биха могли да имат ябълка, грозде или сок от червена боровинка.

Научете повече за това какво да ядете за хипогликемия тук.

предупреждение на други

Всеки, който използва инсулин Трябва да носят медицинска висулка или гривна, за да предупреждават други, че могат да се нуждаят от помощ при извънредни ситуации като хипогликемия.

Освен това, хората с диабет трябва да уведомят семейството и приятелите си как да прилагат спешен глюкагон.

Какво да направи, ако човек стане в безсъзнание

Ако човек загуби съзнание, той може да има силна хипогликемия. Ако случаят е такъв, друг човек трябва да ги лекува веднага, тъй като липсата на снабдяване с глюкоза в мозъка може да причини кома, припадък или по -рядко смърт.

инжекции с глюкагон

If a person has severe hypoglycemia, they will need an injection of glucagon in their buttock, arm, or thigh to raise their blood glucose level.

People with diabetes should consult a doctor about when and how За да използвате авариен комплект Glucagon и се уверете, че той не е изтекъл, като проверите датата.

Понякога лекарите също предписват глюкагон, че друг индивид може да пусне в ноздрия на човека.

Обадете се на 911

Ако някой с диабет има тежка хипогликемия, друг човек не трябва да се колебае да се обади на 911, особено ако не знае как да използва авариен комплект Glucagon.

не инжектирайте инжектиране Инсулин

Ако човек с диабет има симптоми толкова тежки, че не може да се лекува, като загуба на съзнание, други не трябва да ги инжектират с инсули n, тъй като това ще намали допълнително кръвната им глюкоза.

Освен това, те не трябва да им дават храна или течности, тъй като човекът може да се задуши.

Превенция и управление

Хората, които приемат лекарства за диабет, трябва да работят със своя екип за здравеопазване, за да разработят план за управление, за да предотвратят хипогликемия.

Освен това, следните стратегии могат да помогнат за избягване на ниска кръвна захар:

 • Проверка на нивата на глюкоза в кръвта
 • Яденето на редовни ястия или закуски
 • Безопасно във физическата активност

Редовно наблюдение на нивата на кръвната глюкоза също може да намали риска на човек за разработване на усложнения от хипогликемия.

Информиране на лекарите за хипогликемични събития

Преглед от 2020 г. предполага, че някои хора, които са имали хипогликемични епизоди, могат да не информират лекар за събитието или да не запомнят това, че това не го помнят Достатъчно добре, за да препречим правилно своя опит.

Важно е човек да информира лекар за всякакви хипогликемични събития, които са преживели. The following actions may help a person with diabetes:

 • Become aware of the signs and symptoms of hypoglycemia.
 • As soon as you can, make a note of when and where Това се случи и какво се случи.
 • Където е възможно, приемайте показанията на кръвната глюкоза, докато лекувате хипогликемията.

Несъзнаване на хипогликемията

Хипогликемия Несъзнаване се отнася до това кога Човек не е наясно, че кръвната им захар е твърде ниска. В резултат на това те могат да почувстват симптоми и да са по -изложени на риск от тежка хипогликемия. Освен това може да им е трудно да се събудят от съня.

Хората с хипогликемия, която не знае, трябва да полагат допълнителни грижи, за да проверят нивата на кръвната си захар, особено преди да изпълняват задачи като шофиране.

Резюме

Хипогликемия може да се появи при хора с диабет тип 2, когато нивата на кръвната им захар падат твърде ниски. При много хора това означава 70 mg/dl или по -малко, въпреки че това може да варира от човек на човек.

Индивидите с диабет тип 2 могат да лекуват хипогликемия, като консумират 15 g подходящ въглехидрат и проверяват кръвната им захар нивата, докато не се нормализират.

Тежката хипогликемия може да причини припадъци или безсъзнание. Следователно хората с диабет тип 2, които използват инсулин, трябва да гарантират, че имат авариен комплект Glucagon и че хората, които са най -близки до тях, знаят как да го използват.

човек не трябва да се колебае да се обади на 911, ако не е сигурен какво да се направи, когато са с някой, който има тежка хипогликемия.

Прочетете тази статия на испански.

 • Тип 1
 • Тип 2
 • Кръв/хематология

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents